torsdag 9 maj 2019

SVENSKA POLISER ÄR KRIMINELLA FEGA KRÄK

Svensk polis begår grova fega brott som inte kan försvaras!

Varför består Sveriges poliser av så ynkliga och fega brottslingar?

Därför att Sveriges regering består utav fega korrupta tjuvar och dessa svin vill ha kriminella poliser att skydda dem från folket.

https://youtu.be/uHlvavY8-uI

Polisers vanligaste brott utanför jobbet är kvinnomisshandel

DN har granskat åtal mot poliser och det har visat sig att våld mot kvinnor är ett av det vanligaste åtalen.
Det visar DN:s granskning av alla åtal mot poliser de senaste tio åren.
Lillemor Melin-Sving, förste vice ordförande i Polisförbundet säger att frågan om att polisers vanligaste vardagsbrott är kvinnomisshandel inte är ny för förbundet.
– Vi är de första att medge att det är en svår situation. Vi får inte gömma undan frågan. Den här diskussionen är självklart inte bra för polisen och den skadar förtroendet för oss, det är vi medvetna om.
På Nationellt centrum för kvinnofrid i Uppsala är Gun Heimer chef och hon tycker att den här frågan kräver högsta prioritet. Just nu pågår en kampanj från polisen där misshandlade kvinnor uppmanas att anmäla sina män. Heimer anser att polisen borde se över sin organisation för att kunna stå för den kampanjen.
Källa DN 20091006


Poliser begår brott – men döms sällan


Poliser misshandlar sina kvinnor, begår tjänstefel och sexofredar.
ST har kartlagt polisernas brottslighet i länet. 
Men de allra flesta som anmäls klarar sig undan utan åtal och domar.

I måndags skrev ST om en polisman i Sundsvall som misstänks för narkotikasmuggling och vapenbrott. Polismannen får jobba kvar i väntan på utredningen och det är långt ifrån klart om han kommer att åtalas och i slutänden dömas för något brott.

Anmälningar mot poliser är nämligen relativt vanliga, samtidigt som domar mot dem är extremt ovanliga.
Varje år anmäls ett par hundra poliser i Västernorrland för olika brott. Det stora flertalet av anmälningarna avskrivs på en gång eftersom de inte anses ha någon substans. Avdelningen för särskilda utredningar av misstänkta polisbrott har till och med en speciell åklagare med uppgift att sålla bort ärenden direkt.
Endast en bråkdel av poliserna döms i slutänden i domstol. 2013 blev till exempel 10 224 poliser anmälda i Sverige och av dessa resulterade 57 i fällande domar, knappt 0,6 procent.
I Västernorrland har bara sju poliser dömts för brott och tre fått strafförelägganden för mindre förseelser under de senaste tio åren. En enda av de sju har fått fängelse - i sju månader.
– De som fälls i domstol döms bara för skitsaker, småbrott som är lätta att utreda. Allvarligare händelser misslyckas man konsekvent med att utreda eftersom organisationen är så långsam att man inte klarar av att säkra bevisning, säger Dennis Töllborg, professor i rättsvetenskap och en av landets ledande experter på polisbrott.
Enligt Dennis Töllborg är poliser inte extremt laglydiga medborgare som aldrig någonsin gör sig skyldiga till grövre brottslighet. Det låga antalet dömda beror enligt honom på en usel polisorganisation och en "fullständigt inkompetent" internutredningsverksamhet.
– Sedan 16 år tillbaka har alla utredningar, inte bara mina utan även JK:s, JO:s och Statens Offentliga Utredningar krävt att verksamheten ska bli händelseorienterad, och därmed professionell, men inget händer; alla är skiträdda för att deras behagliga liv skall påverkas, säger han.
Dennis Töllborg har utrett internutredningsverksamheten på uppdrag av polisen och är mycket kritisk mot hur den fungerar – eller rättare sagt inte fungerar. Det stora felet är enligt honom att organisationen är åklagarstyrd, och därför fokuserar på att hitta bevisning som räcker till att styrka brott, istället för att vara händelseorienterad och snabbt och tydligt dokumentera vad som skett.
– Utredande poliser blir förlamade, och åklagarna är först och främst intresserade av att slippa arbeta. Den internutredning som sker nu har som enda uppgift att sopa allting under mattan. Hela verksamheten måste organiseras om med en självständig polisstyrka, skild från övriga polisen, som får i uppdrag att sköta internutredningarna, säger Dennis Töllborg.

NYHETER
Kvinnomisshandel är polisens vanligaste brott – utanför jobbet.
Det visar en ny granskning gjord av Dagens Nyheter.
– Utövar man själv våld är man inte kapabel att bedöma andra, säger Carina Ohlsson vid Sveriges kvinnojourers riksförbund till tidningen.

Kvinnomisshandel vanligast

Polisernas vanligaste brott utanför tjänsten är kvinnomisshandel, misshandel och rattfylla. Kvinnomisshandel, som ligger överst på listan, omfattar en dryg tredjedel av alla åtal mot poliser utanför tjänst.
– Vi är de första att medge att det är en svår situation. Vi får inte gömma undan frågan, säger Lillemor Melin-Sving, förste vice ordförande i Polisförbundet, till DN.

48 anmälda poliser

Mellan 1998 och 2008 åtalades 48 poliser för grov kvinnofridskränkning eller misshandel av fruar, sambor och expartners. Men väldigt få anmälningar leder till åtal. Enligt DN:s granskning är det bara en procent. Precis tvärtemot anmälningar mot allmänheten.
– Det är liksom omvända världen, kan man säga, säger Kristian Augustsson, chefsåklagare på riksenheten för polismål, till DN.

Får ofta sparken

Granskningen visar också att de flesta poliser som döms för brotten avskedas. Men inte alla. En polis som 2007 fälldes för misshandel, olaga hot och överträdelse av besöksförbud mot sin före detta flickvän fick behålla jobbet. Polisens ansvarsnämnd, PAN, tog då bland annat hänsyn till att polisen var alkoholist och att anmälan fått honom att sluta dricka. Man skrev också i sitt besult att misshandeln ”föranlett en relativt kortsiktig smärta”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar